Q3 sälj – Affärsekonomi för säljare med Johan Skattner

Så gott som alla företag finns i en verklighet där det ställs allt större krav på att företagen ska ge vinst, utvecklas över tiden och ha en ekonomi som möjliggör företagets utveckling.  Målbilden skruvas successivt upp samtidigt som omvärlden innebär allt större utmaningar inte minst genom den pandemi som drabbat alla företag under 2020.

Konkurrenssituationen hårdnar i de flesta branscher och det gäller att slipa knivarna till att bli de vassaste i branschen.

Vi vill med den här utbildningsdagen förmedla en ökad kunskap kring affärsekonomi till företagets säljare, en funktion i företaget som har stora möjligheter att påverka företagets vinst och lönsamhet.

Utbildningen kommer att öka den ekonomiska kunskapen och ge en inblick i de möjligheter en säljare har för att påverka företagets resultat.

Johan Skattner

Om Johan Skattner

Johan har en gedigen bakgrund som utbildare.  Sedan flera år har han ett samarbete med IHM Business School i Göteborg där han är en uppskattad lärare och coach. Fokus ligger på sälj- och marknadsinriktade utbildningar. Att utbilda icke-ekonomer i ekonomi är något som ligger Johan varmt om hjärtat. Pedagogiken är att förenkla, involvera och engagera. Ekonomi är enkelt, kul och användbart! Johan jobbar som managementkonsult inom utbildning och rådgivning med fokus på B2B. Han har styrelseuppdrag både i Sverige och internationellt.

Agenda

  • Resultaträkning -> Intäkter och kostnader. Hur påverkar försäljningen.
  • Innehållet i en balansräkning.
  • Vad kan jag som säljare påverka i resultat- och balansräkningen.
  • Påslag, marginal, täckningsgrad och täckningsbidrag
  • Prisförändringars påverkan på företagets resultat
  • Nyckeltal vi som säljare kan påverka

Kalender

Några röster från tidigare möten

”En fantastisk energikick kopplat till ett mycket bra budskap. Jag kan varmt rekommendera Magnus H Johansson”
Per Kostmann, Företagsmarknadschef, SEB.

”Vi kommer självklart att köra vidare med Selldorado! Kunskap är inget tungt att bära!”
Stefan Leijon, Sales Manager hos Aurora Innovation