Emma-Maria Kånåhols Kånåhols Kånåhols
Hogia Industrial Systems.

Emma-Maria Kånåhols, bolagschef på Hogia Industrial Systems AB har varit en flitig deltagare på Selldorados nätverk sedan år 2020.

Här berättar Emma-Maria bland annat om sitt jobb som bolagschef, om utmaningarna i en bransch som rör sig snabbt & naturligtvis om vad det är som gör att man använder sig av Selldorado som utbildningsleverantör.

Inspirerande och intressant läsning!

Selldorado presenterar Emma-Maria Kånåhols, bolagschef Hogia Industrial Systems AB.

Emma-Maria Kånåhols, bolagschef på Hogia Industrial Systems AB, har sedan år 2020 varit en flitig deltagare på både Selldorados sälj & ledarnätverk, något som Emma-Maria beskriver som givande,

En dag med Selldorado innebär oerhört givande diskussioner med övriga deltagare, och att få vrida och vända på en klurig situation tillsammans med andra som är i samma situation ger mig väldigt mycket. Ny kunskap och ny energi finns alltid med i ”bagaget” efter en Selldorado-dag.

Hogia-gruppen består idag av ungefär 30st bolag, med skilda inriktningar. Ungefär hälften av bolagen utvecklar programvaror inom bland annat lön, HR, ekonomi, fastighet och transport. Resterande bolag jobbar med försäljning och support mot deras kunder.

Hogia Industrial Systems, där Emma Maria Kånåhols varit bolagschef under fem års tid, jobbar mot tillverkande industri & transport. Ett jobb och en arbetsplats som Emma-Maria beskriver med positivitet och glädje,

Jag gillar variationen, att jag varje vecka utvecklas och fortfarande lär mig nya saker, att jag får jobba med oerhört kunniga och engagerade kollegor, att det vi ”tillverkar” och säljer är riktigt bra och gör skillnad för våra kunder, och inte minst kundkontakten; att varje kund är unik och har sina utmaningar o behov. Att vara en del av en koncern gör också att det alltid finns utvecklingsmöjligheter för min egen del, men jag får även möjligheten att bidra i ett större sammanhang på olika sätt. En grymt bra företagskultur där vi delar med oss till och utmanar varandra, men också utvecklingsmöjligheter och ett tydligt fokus på att varje medarbetare är viktig.

Med jobbet kommer naturligtvis också utmaningar. I en bransch som rör sig snabbt med ny teknologi, lagstiftningar och direktiv från diverse myndigheter gör att det lätt kan bli ändrade planer under utvecklingen. Ett tätt samarbete med myndigheter, organisationer och kollegor i branschen är därför väldigt viktigt för att skapa smarta lösningar och bra förutsättningar för de nya direktiv och lagar som kommer.

Att kunna tänka nytt och kunna förutspå behov som kan komma i framtiden, eller föreslå nya innovativa arbetssätt är otroligt viktigt. Samtidigt som all den viktiga och nödvändiga ”grundfunktionaliteten” behöver finnas på plats, för att exempel ett lönesystem skall fungera,

Ett exempel kan vara att betala ut ersättningar för utlägg via Swish direkt i stället för att den anställde skall behöva vänta tills lönen kommer, och då kan detta ske via Ekonomi/Affärssystemet i stället för via Lönesystemet. Ett annat exempel är att vi i framtiden kanske inte alltid betalar ut lönen den 25: e. Framförallt för timanställda, men även inom andra områden, kan vi se att det är en ökande andel företag som vill erbjuda sina anställda en möjlighet att få lönen i princip direkt efter ett arbetspass.

Och kanske är det här via Selldorado, som Emma-Maria hittar en del av sin inspiration och kunskap som kan appliceras i vardagen som bolagschef.

På frågan hur det kommer sig att Emma-Maria fortsatt utnyttja Selldorado, och gjort det under en längre tid blir svaret:

Det bästa med Selldorado är att de ämnen och föreläsare som dyker upp i agendan alltid är aktuella, och att ett ämne = en dag. Det är enkelt för mig som ledare eller i min säljroll (jag deltar i båda sammanhangen) att fylla på min kunskap utan att det tar flera dagar i anspråk eller innebär långa resor och frånvaro från jobb och familj. Jag kan också planera i god tid vilka tillfällen jag kan och vill delta på, och det är enkelt för mig att lägga till en kollega vid de tillfällen det passar. En sista sak är att nätverket alltid är på samma plats och på samma tider. Det gör att jag inte behöver fundera på hur jag tar mig dit, om det finns parkering, hur det fungerar med maten eller andra praktiska frågor; och då sparar jag en massa tid och energi som jag kan använda till annat.

Selldorado tackar Emma-Maria för förtroendet, och vi hoppas på ett långvarigt och lyckat samarbete!

©2024. Selldorado AB. All Rights Reserved.